29 Gusht, 2016

Lajmërim për të ndihmuar popullatën që pësoi në përmbytje – 26 gusht

Kryqi i kuq i RM-së vazhdon me përkrahjen e banorëve të goditgur nga katastrofa natyrore. Deri tani janë shpërndarë 33.454  pako me ushqim (një pako është dedikuar për 4 persona), 31.004  porcione ditore të ngrohta, 46.013 lit.produkte qushshtore, , 6.776 pako për higjienë, 2.519 pako për foshnje, 315 ton ujë, 584 shteher, 4 590 batanie, 600 kg veshmbathje, 764 palë çizme, 341 litra dezintal, etj. Janë asistuar 185 raste për ndihmë të parë nga ana e ekipeve të Kryqit të kuq.

Nga interesi i madhe aksioni vazhdon deri me daten 29.08.2016. Nga mbarimi i aksionit te hollat e grumbulluara do te ndahen ne menyre lineare ne llogarit e qytetareve te goditur nga vershimet.

Subjektete juridike dhe qytetarët e interesuar në mënyrë plotësuese mund të kyçen edhe me sigurimin e ndihmës në të holla:

– Xhiro llogaria e solidaritetit 300000001327966 NT 4030984271620 – Banka Komerciale

Deri tani janë grumbulluar 37.799.764 denarë në llogarinë e Fondit për solidaritet.

Donacioni prej 100 denarë me thirrje në telefonat: 075/070/077 143 400

Deri tani janë grumbulluar 13.224.900 denarë me thirrje në telefona.

Donacion të mjeteve në valutë të huaj:

NAME OF THE ORGANIZATION: MACEDONIAN RED CROSS
BANK NAME: KOMERCIJALNA BANKA AD SKOPJE
BANK ADDRESS: UL. ORCE NIKOLOV NO.3, 1000 SKOPJE, MACEDONIA
BANK ACCOUNT: 300000000000133 25730522-11
SWIFT CODE: KOBSMK2X
IBAN CODE: MK07300701000001228
Apelojmë në aktivitetet për donacionin e ndihmës humanitare të përcjellen udhëzimet e institucioneve kompetente dhe Kryqit të kuq të RM-së, me qëllim që në mënyrë më efektive të menaxhojmë me pasojat e katastrofës natyrore. Prej 23.08.2016 ndihmat mund te dergohen ne Magazinat e Kryqit te kuq ne Mmin Potok – Shkup prej ne ora 08:00-18:00 ( telefoni 02 3096 227)

< kthehu mbrapa