30 Tetor, 2023

Pjesëmarrja në një takim drejtues të Presidentëve dhe Sekretarëve të Përgjithshëm të shoqatave kombëtare

Më 27 tetor 2023, në Athinë të Greqisë u mbajt një takim udhëheqës i Presidentëve dhe Sekretarëve të Përgjithshëm të shoqatave kombëtare nga Europa dhe Azia Qendrore, ku morën pjesë 23 shoqata kombëtare nga rajoni, duke përfshirë një delegacion të Kryqit të Kuq të RMV në përbërje të e Prof. d-r Romel Velev – President, d-r Sait Saiti – Sekretar i Përgjithshëm dhe Vladimir Vukeliç – bashkëpunëtor për bashkëpunim dhe zhvillim.

Takimi u drejtua nga nënkryetarja e Federatës Ndërkombëtare të Shoqatave të Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe të Evropës znj. Natia Loladze ndersa nikoqiri i ngjarjes ishte Kryqi i Kuq Grek i drejtuar nga Presidenti z. Antonios Avgerinos i cili u kujdes për të gjitha kushtet e nevojshme të punës, një atmosferë të këndshme dhe përmbajtje të përbashkët dhe praktika pozitive nga puna e shoqatës kombëtare. Në fjalën zyrtare në hapje të takimit, të pranishmit i uruan mirëseardhje Zëvendëskryeministrit të Greqisë, z. Panagiotis Pikrammenos dhe Ministri i Punës dhe Çështjeve Sociale z. Kostis Hatzidakis.

Gjatë takimit u diskutuan disa tema që lidhen me zbatimin e angazhimeve nga konferenca e fundit evropiane e mbajtur në Tbilisi në vitin 2022, përgatitjet për seancën e jashtëzakonshme zgjedhore të Asamblesë së Përgjithshme të KNKK të planifikuar për 11 dhjetor 2023, përgatitjet për datën 34. Konferenca ndërkombëtare e planifikuar për në tetor 2024, procesi i rishikimit të statutit të FNKK, si dhe rëndësia e rrjetëzimit të shoqatave kombëtare duke paraqitur praktikat pozitive në rajon. Gjatë takimit fjalimin e ka mbajtur edhe zonja Natia Loladze, por këtë herë në rolin e kandidates për Presidente të FNKK për zgjedhjet e ardhshme të jashtëzakonshme.

< kthehu mbrapa