21 Tetor, 2022

SAITI NË USHTRIM NDËRKOMBËTAR NË TEREN NË KROACI

Sekretari i Përgjithshëm i Kryqit të Kuq të RMV-së d-r Sait Saiti sot po merr pjesë në një ushtrim të madhe ndërkombëtare në terren të ekipeve të reagimit ndaj krizave, organizuar nga Kryqi i Kuq Kroat me mbështetjen e rrjetit “Fqinjët ndihmojnë së pari”.

Ushtrimi zhvillohet njëkohësisht në dy vende me komunikim të vazhdueshëm audio dhe video në kohë reale duke përdorur kamerat e trupit. Një pjesë e stërvitjes mbahet në Qendrën Kombëtare Logjistike të Kryqit të Kuq Kroat, ku ndodhet Shtabi i Krizave që menaxhon situatën e krizës, merr vendime dhe koordinon bashkëpunimin me shërbimet e tjera të urgjencës.

Në të njëjtën kohë, operacioni po kryhet në terren, te liqeni i Shoderiqit, ku ekipet po kryejnë aktivitete të shumta sikur vërshimi të ketë ndodhur vërtet – evakuim, organizim i qendrës së evakuimit, shpërndarje të ndihmave humanitare, psikosociale. mbështetje, shërbim të kërkesës, ndihmë të parë dhe mbështetje logjistike.

< kthehu mbrapa