мај 5, 2023

08 Мај, Светскиот ден на Црвен крст и Црвена полумесечина

По повод 08 Мај, Светскиот ден на Црвен крст и Црвена полумесечина и 08-15 Мај Недела на Црвен крст на РСМ Црвен крст на РСМ организира јавен настан преку кој ја истакнуваме хуманитарната заложба на поединците во заедницата кои честопати се првите кои подаваат рака и ги поддржуваат оние на кои им е потреба помош.

Црвен крст на РСМ преку Црвен крст на град Скопје и 5-те ООЦК на територија на град Скопје, во соработка со Лукоил, Македонски пошти, СВР Скопје ќе реализира активност на која ќе биде промовирана новата поштенска марка и теренска вежба – укажување на прва помош од страна на учесници во сообраќајот/возачи.

< врати се назад