октомври 31, 2018

108 години од смртта на Анри Динан

Анри Динан го заврши своето земно постоење на 30 октомври 1910 година. Од него останува извонредна визија за светот и за човештвото што допре и промени милиони и милиони животи. Ние сме одговорни за секогаш да ги држиме нашите мисли во Италија и светот. 
“…Видејќи секој може на еден или друг начин,секој во својата сфера и според неговата сила, донекаде да придонесува за добра работа”
Анри Динан

 

< врати се назад