декември 12, 2019

9.301,612 денари за настраданите од земјотресот во Албанија

Црвениот крст на Република Северна Македонија им се заблагодарува на сите граѓани, компании и институции во државата за несебичната помош и поддршка за настраданите од земјотресот во Албанија од месец ноември 2019 година.

Сакаме да Ве информираме дека преку телефонските броеви за донации од Македонски Телеком 143 400 и од А1 Македонија 143 400 и во сметката на фондот за солидарност 300000001327966 заклучно до 12.12.2019 година има собрано 9.301,612 денари.

Заинтересирани лица и компании може и понатаму да донираат преку жиро сметката на фондот за солидарност 300000001327966.

За граѓани од други земји може да донираат преку:

NAME OF THE ORGANIZATION: RED CROSS OF THE REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA

BANK NAME: KOMERCIJALNA BANKA AD SKOPJE

BANK ADDRESS: UL. ORCE NIKOLOV NO.3, 1000 SKOPJE, NORTH MACEDONIA

BANK ACCOUNT: 300000000000133 25730522-11

SWIFT CODE: KOBSMK2X

IBAN CODE: MK07300701000001228

< врати се назад