декември 18, 2017

Црвен крст добитник во категоријата најдобар сајт за невладини организации за 2017

Во присуство на двесте гости, во најголем дел креатори, сопственици, дизајнери, автори на содржините на голем број македонски веб-сајтови, во Македонската опера и балет на 16.12.2017 г. беа доделени наградите Сајт на годината за 2017 година.

Манифестацијата се одржа осма година по ред, во организација на дигиталната маркетинг агенција Медиа Солутионс. Сајт на годината низ годините прерасна во престижна манифестација, која има за цел да ги истакне и награди најдобрите сајтови во изминатата година во повеќе категории, и да го вреднува трудот на големиот број млади и талентирани автори од повеќе области кои работат во веб издаваштвото.

Карактеристично за овој натпревар е тоа што македонските интернет посетители ги номинираат и гласаат за своите омилени сајтови на сајтот на манифестацијата. Оваа година своите гласови ги дадоа речиси десет илјади интернет посетители од Македонија, и за најдобар сајт за невладини организации го избраа сајтот на Црвениот крст на Република Македонија www.ckrm.org.mk

Добитниците во останатите категории се следните:

Најдобра мобилна апликација

 

Трето место: NLB mKlik Makedonija

Второ место: Moj Vozduh

Прво место: Grouper

Храна и Здравје

 

Трето место: coolinari.mk

Второ место: mamasfood.mk

Прво место: gotvi.mk

 

Мода и Убавина

 

Трето место: reborn.mk

Второ место: ubavinaizdravje.mk

Прво место: divianarts.com

 

Автомобилизам

 

Трето место: avtoportal.mk

Второ место: mercedes-benz.com.mk

Прво место: krug.mk

 

Туризам и Угостителство

 

Трето место: aurora.com.mk

Второ место: savanaonline.com

Прво место: exploringmacedonia.com

 

 

 

 

 

Финансиски услуги, Банкарство и Осигурување

 

Трето место: silkroadbank.com.mk

Второ место: winner.mk

Прво место: credissimo.mk

 

IT и Електроника

 

Трето место: It.mk

Второ место: setec.mk

Прво место: neptun.mk

 

Најдобар сајт за владини/државни институции

 

Трето место: krivapalanka.gov.mk

Второ место: fitr.mk

Прво место: rsbsp.org.mk

 

Најдобар сајт за невладини организации

 

Трето место: dajtenikrilja.mk

Второ место: lgbtunited.org

Прво место: ckrm.org.mk

 

 

Образование, Наука и Култура

 

Трето место: mob.mk

Второ место: kupikniga.mk

Прво место: fakulteti.mk

 

Е-трговија и огласи

 

Трето место: pazar3.mk

Второ место: lyoness.mk

Прво место: grouper.mk

 

Најдобар корпоративен сајт

 

Трето место: cineplexx.mk

Второ место: ledikom.mk

Прво место: vrabotuvanje.com.mk

 

Најдобар мобилен сајт

 

Трето место: grid.mk

Второ место: karti.com.mk

Прво место: grouper.mk

 

 

 

 

Најдобар блог

 

Трето место: karas4training.com

Второ место: blog.literatura.mk

Прво место: blog.brainster.co

 

Спорт

 

Трето место: sportski.mk

Второ место: karas4training.com

Прво место: gol.mk

 

Забава

 

Трето место: panika.be

Второ место: edennaeden.mk

Прво место: motika.com.mk

 

Вести и информации

 

Трето место: bizniskatalog.mk

Второ место: 24vesti.mk

Прво место: fakulteti.mk

 

 

Најдобар Сајт за 2017 година

 

Трето место: crnobelo.com

Второ место: grouper.mk

Прво место: lyoness.mk

 

< врати се назад