јули 9, 2022

Црвениот крст на Република Северна Македонија на сите граѓани од исламска вероисповест им го честита празникот Курбан Бајрам.

Верските празнувања, се можност да се навратиме на вредностите на традициите. Овие моменти да ги посветиме на семејството, да помогнеме на тие што им треба помош, но и да се воздржиме од лоши мисли.  Да се потсетиме на значењето на соживотот, толеранцијата и на меѓусебното разбирање. Да останеме сплотени и заедно да придонесуваме за благосостојбата на сите наши сограѓани без разлика на нивната верска, етничка или друга припадност, градејќи праведно и просперитетно општество.
 
Духовниот благодет од празникот и понатаму нека биде инспирација и водилка за напредок и успех во Вашите семејства и во сите полиња од Вашиот живот.
 
Честит Курбан Бајрам!
< врати се назад