март 8, 2019

Едукации и за најмалите ѕвезди

Црвен крст на Република Македонија преку Општинските организации на Црвен крст и Црвен крст на град Скопје врши континуирана едукација на најмладите за значењето на оралното здравје и сите структури кои се наоѓаат во усната шуплина.

Најмладите имаат можност да се здобијат со информации за важноста од редовната и правилна хигиена на забите, правилната исхрана за здрави заби и редовниот контролен преглед кај стоматолог.

По извршените едукации им се делат пасти и четки за заби со цел да се поттикнат и мотивираат од најрана возраст на редовно и правилно одржување на хигиената на усната шуплина и забите.  

 

< врати се назад