февруари 9, 2017

Хуманитарна помош за загрозените семејства во Струга

Црвениот крст на Република Македонија во рамките на ДРЕФ операцијата за справување со последиците од студениот бран кој ја зафати нашата држава, дистрибуираше во општина Струга и околината.

Хуманитарната помош од ДРЕФ Операцијата и останати донатори за 36 семејства од села погодени од студениот бран во општина Струга се состоеше од семејни пакети со храна, семејни пакети со хигиена, ќебиња. Дистрибуцијата ја спроведоа тимови на Црвениот крст на Република Македонија и волонтери и стручна служба на Црвен крст на Република Македонија Општинска организација Струга. Активностите и дистрибуцијата на хуманитарната помош продолжува и во останатите места погодени од студениот бран.

< врати се назад