октомври 31, 2022

Посета на делегација на Албански Црвен крст

Во периодот од 28-29.10.2022 година во посета на Црвен крст на Република Северна Македонија беше делегација на Албански Црвен крст предводена од Генералниот секретар на Црвен крст Албанија Артур Катучи, претседателот на Црвениот крст Албанија Или Алуши, потпретседателот и членови на Раководниот одбор на Црвен крст Албанија.

За време на посетата делегацијата оствари посета на централната канцеларија при што реализираше средби со Генералниот секретар на Црвен крст на РСМ Саит Саити, претседателот на ЦКРСМ Ромел Велев, потпретседателите на ЦКРСМ и дел од стручна служба.

Примарна цел на посетата беше разгледување на тековната програмска соработка и детектирање на можности за унапредување на соработката во различни програмски области на двете национални друштва.

< врати се назад