февруари 21, 2022

Прва регионална средба со секретари за процес ТРАНСФОРМАЦИЈА 28

Процесот на трансформација 28 промовира партиципативност и консултации со сите засегнати чинители. Истиот започнавме да го дисеминираме локално со нашите општински организации на Црвен крст и Црвен крст на град Скопје. Целта е да го слушнеме мислењето на секретарите за правците во кои треба да се движи Националното друштво во иднина.

Првата средба ја оствариме во Скопје со претставниците од Црвен крст на град Скопје и општински организации на Кисела Вода, Чаир, Карпош, Гази Баба, Куманово, Крива Паланка, Велес, Тетово и Гостивар.

 

< врати се назад