мај 17, 2022

Работна средба претставници од меѓународни невладини организации

Денес ја завршивме и претпоследната работна средба во рамки на процесот „Трансформација 28“. Истата се реализираше во просториите на Црвен крст на Република Северна Македонија со учество на претставници од меѓународни невладини организации.

Низ дискусиите на средбата се обидовме да ги утврдиме областите на заеднички интерес  кои понатаму ќе бидат  преточени во трансформационите цели. Им благодариме на нашите партнери и соработници кои позитивно одговорија на поканата и тоа: UNICEF, UNCHR, UNDP, UNFPA, EUD и IOM.

 

 

< врати се назад