април 26, 2022

РАБОТНА СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО И МИНИСТЕРСТВО ЗА ТРУД И СОЦИЈЛНА ПОЛИТИКА

На 21.04.2022 година во просториите на Црвен крст на Република Северна Македонија се одржа работна средба на Генералниот секретар на Црвен крст на РСМ д-р Саит Саити и претставници од стручната служба, со претставници од Министерство за здравство и Министерство за труд и социјлна политика.

Целта на средбата беше најава на процесот „Трансформација 28“ и утврдување на областите од заеднички интерес а кои ќе бидат дел од процесот на трансформирање а се во насока на одговор на локалните потреби и можности согласно помошната улога на Црвениот крст на РСМ кон властите во државата и досегашните позитивни практики и соработки со државните институции.

По подготовката на нацрт документот за „Трансформација 28“ истиот ќе биде споделен со институциите и ќе има повторна консултација за одредените области, со цел развивање на конкретни, релевантни, координирани и квалитетни пристапи во трансформацијата.

< врати се назад