октомври 19, 2023

Симулациска вежба Хуманитарен одговор 2023

Црвениот крст на Република Северна Македонија, денес во Скопје организираше симулациска вежба во итна ситуација–земјотрес.
Покровител на вежбата e Претседателот на Република Северна Македонија 🇲🇰, г-дин Стево Пендаровски, а учествуваа институциите вклучени во Системот за кризен менаџмент, домашни и странски тимови од Црвениот крст. 🏥🏬
Црвениот крст својата сила ја добива од граѓаните и од волонтерите! ⬜️🟥
Ви благодараме на разбирањето, сполотеноста и поддршката! 🤝❤️🤍

< врати се назад