јули 31, 2018

Собрани средства за настраданото население во Атина, Грција

Пожарите кои го зафатија подрачјето на градот Атина во Грција, предизвикаа големи материјални штети кои го погодија населението, но и за жал човечки загуби. Црвениот крст на Република Македонија веднаш се вклучи во акцијата за помош на настраданото население. До 31.07.2018 година донирани средства за помош за настраданото население од пожарите во Атина, Грција се:

Донации на мобилните телефони 070/075/077 143 400

Средства во денари

Т – мобиле

95.000

ВИП

58.800

Вкупно средства од телефоните

153.800

 

Донации на сметката на Фондот на солидарност на Црвен крст на РМ

 

Вкупно средства од правни субјекти и граѓани

3.191.900

 

 

ВКУПНО донирани средства

 

3.345.700

Заинтересираните правни субјекти и граѓани можат да се вклучат со обезбедување на парична помош на:

  • Сметката на Фондот на солидарноста на Црвениот крст на РМ: 300000001327966, даночен број: 4030984271620 АД Комерцијална банка со назнака: Помош за настраданото население во Атина.
  • Како и да се донираат 100 денари со повик на телефонските броеви 070 / 075 / 077 143 400
  • Донација на средства во странска валута:

NAME OF THE ORGANIZATION: MACEDONIAN RED CROSS
BANK NAME: KOMERCIJALNA BANKA AD SKOPJE
BANK ADDRESS: UL. ORCE NIKOLOV NO.3, 1000 SKOPJE, MACEDONIA
BANK ACCOUNT: 300000000000133 25730522-11
SWIFT CODE: KOBSMK2X
IBAN CODE: MK07300701000001228

< врати се назад