февруари 28, 2018

Студен бран

Продолжуваме со редовните активности кои во периодот се отежнати заради студениот бран кој ја зафати и нашата земја и главниот град. Активностите се прилагодени за потребите на целните групи како бездомниците кои го посетуваат Пунктот за бездомници поддржан од Град Скопје.

Истиот работи 24 часа и се згрижуваат и до 30 лица во текот на ноќта.
Без разлика на временските услови, продолжува и поддршката на мигрантите кои се обидуваат да ја преминат северната граница. Мобилните тимови се на терен со цел да ја олеснат нивната состојба.

< врати се назад