април 22, 2022

Црвен крст на Република Северна Македонија на сите православни верници им го честита најголемиот христијански празник Велигден, со најискрени желби за добро здравје, љубов и меѓусебно разбирање.

Овој празник нека биде поттик да се прават добри дела, настојувајќи да се изгради општество на среќни, силни и солидарни луѓе. Посакуваме во вашите срца да завладее празнична радост и со Божји благослов, Велигден да го прославите со своите најблиски, во мир и благосостојба.

< врати се назад