јуни 3, 2024

Посета на Бугарскиот Црвен крст

Во периодот 31.05-01.06.2024 во Софија, Р. Бугарија, Се одржа редовна седница на Генералното собрание на Бугарскиот Црвен крст на кое гостуваше и Генералниот секретар на Црвен крст на РСМ д-р Саит Саити. За време на гостувањето се остварија  средби со раководството на Бугарскиот Црвен крст за унапредување на билатералната соработка помеѓу двете национални друштва како и подготовки за претстојните средби во Сараево на генералните секретари и мрежата “Соседите помагаат први”.

< врати се назад