септември 17, 2018

27-ти Државен натпревар по прва помош

На 22.09.2018 година во 10:00 часот на градскиот плоштад во Кичево, Црвениот крст на Република Македонија го организира 27-ти Државен натпревар по прва помош со мотото ˮ Немаш уште еден живот. Научи прва помошˮ.

На овој државен натпревар ќе земаат учество 28 младински екипи од Општинските организации на Црвениот крст.

Настанот ќе го отвори претседателот на Црвениот крст на Република Македонија д-р Ромел Велев и градоначалникот на Општина Кичево г-дин Фатмир Дехари.

 

< врати се назад