декември 1, 2017

5-ти Декември – Светски ден на волонтерството

Волонтерите и волонтерството во секоја држава претставуваат огромен човечки потенцијал кој континуирано се мобилизира согласно потребите на заедницата. Вредноста која волонтерите ја создаваат и вградуваат во своите активности е „бесценета“, бидејќи поседува особен квалитет кој е збогатен со хуманата димензија на добрата волја. Веќе традиционално Црвениот крст на Република Македонија, по повод 5 – ти декември – Светскиот ден на волонтерството организира свечен настан за одбележување на овој значаен ден кој има за цел да го истакне значењето на волонтерската активност и дејствување во хуманитарни активности.

 

< врати се назад