јули 20, 2021

ЧЕСТИТ КУРБАН БАЈРАМ

Денес, сакам од името на Црвениот крст на Република Северна Македонија да Ви го честитам највозвишениот ден во исламскиот календар, празникот Курбан Бајрам, посакувајќи празнична радост во сите муслимански семејства. Во духот на овој празник, да ги негуваме културите и традициите, взаемно да си помагаме и да постигнуваме успеси во слога, толеранција и духовен напредок и сите заедно да имаме спокоен и среќен живот.

Со почит,

Генерален секретар д-р Саит Саити

< врати се назад