октомври 13, 2015

Црвен крст на РМ обезбедуваа поддршка на мигрантите

Црвен крст на Рeпублика Македонија во соработка со Високиот комесаријат за бегалци (УНХЦР) на двата гранични премини во Гевгелија и во Табановце е активно вклучен на терен 24 часа со 9 мобилни тима во поддршката на мигрантите  кои транзитираат низ нашата земја.

ashgfddfg

Вкупниот број на лица во тимовите изнесува 135, кои се составени од вработени, лекари и пaрамедици ,членови, волонтери на Црвениот крст, кои се обучени за работа во Службата за барање на изчезнати лица при Црвениот крст.

awsdgsxdgn

Црвен крст на Рeпублика Македонија во период од 05-12 октомври дистрибуираше: 24 965 шишиња вода за пиење, 697 пакети со прехрамбени продукти, 129 пакети со хигиенски средства, 175 парчиња пелени за бебиња, 56 пакети за бебиња, 116 кутии млеко за бебиња, 2 580 ќебиња, 236  кутии со бисквити, 72 кутии со двопек, 136 чоколадно млеко, на 7 815 лица им беше укажана прва помош и 19 лица се траспортирани до болница.

awshfsdb

asfdf

< врати се назад