август 12, 2021

Црвениот крст на РСМ во помош и поддршка на Центарот за управување со кризи со дрон

Црвениот крст на РСМ во изминативе денови се вклучи во помош и поддршка за справување со пожарите на територијата на Република Северна Македонја со дрон за извидување на опожарените териториите во  Раовиќ, Дивље, пехчевско-беровскиот регион и делчевскиот регион вклучувајќи го и регионот на селото Будинарци. Целта на извидувањата беше да се проценат состојбите на терен подобро како и да се направи евентуална проценка за превземање на понатамошни чекори за справување со последиците настанти како резултат на пожарите.

< врати се назад