мај 16, 2019

Дисеминациска сесија со претставници на АРМ

На 14,05,2019 година во касарната „Алексо Демниевски-Бауман“ во Велес, се одржа дисеминациска сесија за Движењето на Црвениот крст и Црвената полумесечина, активностите на Црвениот крст на Република Македонија и улогата на Движењето во промовирање на Меѓународното хуманитарно право. На сесијата присуствуваа 25 претставници на армијата кои покажаа особен интерес и задоволство од соработката со Црвениот крст

 

< врати се назад