август 8, 2021

Дистрибуција на хуманитарна помош во Делчево

Направена е обиколка во с. Нов Истевник, Делчевско каде пожарот е веќе е локализиран. Дистрибуирана е флаширана вода за месното население кое во моментот нема чита вода за пиење поради дефект на водоводната линија. Дистрибуирани се 21 пакет вода од 1.5 литар од страна на Мобилниот тим на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Делчево.

< врати се назад