февруари 21, 2023

Донација од Форумот на жени на СДСМ

На 20.02.2023 година од страна на Претседателката на Форумот на жени на СДСМ, Јована Тренчевска, во магацинските простории на Црвениот крст на РСМ ја предаде собраната хуманитарна помош во обувки, облека, детска храна, душеци, јорганчиња и финансиски средства за дечињата погодени во катастрофалните земјотреси од Турција и Сирија.

Донацијата беше примена од страна на Генералниот секретар на Црвениот крст на РСМ д-р Саит Саити кој им изрази голема благодарност за хуманиот гест.

< врати се назад