септември 13, 2023

Генералниот секретар на Црвениот крст Саит Саити даруваше крв во американската амбасада во Скопје

Генералниот секретар на Црвениот крст Саит Саити, денеска даруваше крв на хуманитарен настан организиран од Амбасадата на Соединетите Американски Држави.

Хуманитарниот настан за дарување крв и донирање храна, организиран во соработка со Црвениот крст и Институтот за трансфузиологија, во сеќавање на трагичните настани од 11 септември 2001 година.

< врати се назад