септември 7, 2015

ХУМАНИТАРНА И МЕДИЦИНСКА ПОДДРШКА НА МИГРАНТИТЕ

На 07.09.2015 до 17:00 часот мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 2114 лица им беше укажана прва помош и беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 3624 шишиња вода за пиење , 61 пакети со хигиенски средства, 239 пакети со прехрамбени продукти, 6 пакети за бебиња, 55 кутии млеко за бебиња и 11 пакети за прва помош.

pomos

< врати се назад