септември 4, 2015

ХУМАНИТАРНА И МЕДИЦИНСКА ПОДДРШКА НА МИГРАНТИТЕ

На 04.09.2015 до 17:00 часот мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 637 лица им беше укажана прва помош и беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 1624 шишиња вода за пиење , 67 пакети со хигиенски средства, 52 пакети со прехрамбени продукти, 25 пакети за бебиња и млеко за бебиња. slik

< врати се назад