август 6, 2021

ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО КОЕ Е ЗАФАТЕНО ОД ПОЖАРИТЕ ВО КРИВА ПАЛАНКА

Тимовите на Црвениот крст на Република Северна Македонија за одговор при катастрофи дистрибуира хуманитарна помош за населението кое е зафатено од пожарите во Крива Паланка.

Хуманитарната помош се состоеше од 50 пакети со храна, 50 пакети со хигиена, 1260 шишиња вода од 0.5л, 100 ќебиња  и 10 душеци.

Нашите тимови остануваат и понатаму на терен за да бидат во логистичка поддршка на институциите и граѓаните ангажирани за гаснење на пожарот.

< врати се назад