мај 12, 2020

Меѓународниот ден на медицинските сестри

Меѓународниот ден на медицинските сестри го слави нивниот придонес во општествата ширум светот.  Во моментов кога цел свет се бори со Ковид-19 нивната работа е уште потешка .

Им благодариме за влогот и трудот кои го вложија. На Меѓународниот ден на медицинските сестри одаваме почит за сите кои се спрвуваат со коронавирусот!

Датумот има многу силно значење бидејќи е роденден на најпозната медицинска сестра во светот, Флоренс Најтингејл.

< врати се назад