април 12, 2024

Меморандум за соработка помеѓу Црвен крст на РСМ и МОК

На 11.04.2024 година во МОК се потпиша меморандум за соработка помеѓу Црвениот крст на Северна Македонија и Македонскиот Олимписки комитет.

На средбата присуствуваа претседателот проф д-р Ромел Велев и Генералниот секретар д-р Саит Саити и претседателот на МОК, г-дин Даниел Димевски. Двете страни се обврзаа за остварување на заедничките цели и реализација на заедничките активности од интерес за членовите, волонтерите и поддржувачите на двете организации и јавниот хуманитарен и спортски интерес на граѓаните.

< врати се назад