септември 3, 2015

МОБИЛНИТЕ ТИМОВИ НА ЦРВЕНИОТ КРСТ ОБЕЗБЕДУВААТ ПОДДРШКА НА МИГРАНТИТЕ

На 03.09.2015 до 17:00 часот мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 549 лица им беше укажана прва помош и беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 1940 шишиња вода за пиење , 47 пакети со хигиенски средства, 13 пакети со храна, 11 пакети за прва помош, 9 пакети за бебиња и млеко за бебиња.

Untit

< врати се назад