февруари 6, 2023

Обука за ПХВ дисеминатори

ПХВ циклус 2023 година

 

Овој викенд, 04-05 февруари, во Скопје се одржа обука за ПХВ дисеминатори. Вкупно се обучени 37 дисеминатори предложени од страна на своите Општински организации на Црвениот крст. За време на обуката беа присутни и 9 ментори кои низ процесот на изработка на малите проекти ќе им дадат поддршка на дисеминаторите.

Во наредиот период ќе бидат спроведени 111 обуки на кои 1 110 младинци ќе добијат обука за дисеминација, за изработка и документирање на малите проекти. Со среќа на сите!

#phv2023 #redcross #youth

Во прилог видео како си поминавме на обуката:

< врати се назад