јануари 27, 2023

Обука за ПХВ ментори

На 26 јануари се одржа онлајн состанок за ПХВ ментори за овогодинешниот ПХВ циклус. Вкупно се пријавени 10 ментори, кои се искусни волонтери и долгогодишни инструктори во програмата. Секој ментор во просек ќе менторира 4 дисеминатори, односно 4 ООЦК. Ќе ги водат низ процесот на обуки, мотивација со младите, работа со малите групи, поддршка во изработка на извештаите, поддршка во процесот на изработка на малите проекти, документирањето како и подготовка на видео записите за секој изработен проект. Веќе следниот викенд ќе биде реализирана обуката за 37 дисеминатори предложени од ООЦК. Обуката ќе биде реализиран во Скопје, со што започна период на обуки во ООЦК и период за изработка на малите проекти.

< врати се назад