ноември 2, 2021

Одбележување на Недела на млади

По повод Недела на млади Црвениот крст на Република Северна Македонија [1-7 октовмри] и Општинските организации преземаа низа активности за афирмација на младинското учество во рамки на организацијата низ текот на целиот месец.

Како изгледаше Неделата на млади низ бројки?
– вклучени 27 Клубови на млади од Општинските организации на Црвен крст и Црвен крст на град Скопје
– остварени 11 гостувања во радио и телевизиски емисии
– снимени се 15 видео записи
– објавени се 7 статии во локални електронски медиуми
– организирани се 3 спортски настани
– организирани 18 промотивни штандови
– насликани 13 мурали.

Во активностите беа вклучени 355 волонтери од Клубовите на млади додека пак регрутирани се над 250 потенцијални млади волонтери. Од страна на Централната канцеларија за време на Неделата се креирани 10 промотивни објави за социјалните медиуми кои имаат за цел да ја доближат работата на организацијата до младите.

НАШАТА ПРИКАЗНА ПРОДОЛЖУВА СО ТЕБЕ!

 

< врати се назад