март 7, 2023

ПХВ обуки за изработка на малите проекти

Во рамките за ПХВ програма за 2023 година, завршени се и вторите ПХВ обуки. Реализирани беа 37 обуки на терен на кои присуствуваа околу 1 100 младинци. Ова е втора од низата на три обуки. Во некои Општински организации на Црвен крст веќе се завршени и третите обуки, а во нередните неколку дена ќе бидат реализирани. Младите на овие обуки дополнително се запознаа со програмата, се информираа повеќе за своите локални проблеми, со начините на кои тие може да направат промени, научија што се корисници, што е проблем, што е цел и како тие може да дејствуваат. Но, најважно од сѐ, обуките поминаа во одлично расположение, во позитивна атмосфера, младите се охрабрени да дејствуваат и веруваат во своите способности и капацитети.

Во секоја ООЦК постои одговорен дисеминатор, кој дава поддршка на својата група и ги следи низ процесот на истражување и реализација на малите проекти.

Програмата функционира повеќе од 25 години во земјата!

#phv2023 #redcross #youth #ПХВ

< врати се назад