февруари 9, 2015

Хуманитарна помош 08.02.2015

DSCN0115615   Во текот на вчерашниот ден Црвен крст на Република Македонија изврши дистрибуција на хумаитарна помош во:

  • Битола, 465 кг со прехрамбени продукти и 54 тони бода за пиење.
  • Штип, 40 тони вода за пиење.
  • Куманово, 15 пакети со прехрамбени продукти, 50 пакети со средства за хигиена, 20 пара гумени чизми, 45 ќебиња и 1000 литри  вода за пиење.

Преку мобилните телефони од T-mobile, One, VIP 070/075/077 143 400 заклучно со 09.02.2015 година обезбедени се вкупно 8.264.700 денари, а на сметката на  Фондот на солидарност се собрани 785,187 денари.

< врати се назад