март 20, 2015

Почитувани

slika2

Црвениот крст на Република Македонија преку Општинска организација на Црвен крст Свeти Николе, превзeма акција за намалување на ризиците од ширење на болеста Туларемија во општина Лозово и тоа со дистрибуција на хигиенски средства и вода за пиење, наменети за загрозеното население.

Општинската организација на Црвен крст Свети Николе во текот на денешниот ден направи проценка на потребите, а во текот на утрешниот ден (21.03.2015 година) Црвениот крст на Република Македонија ќе дистрибуира хуманитарна помош во општина Лозово, и тоа:

  • 5000 литри вода за пиење;
  • 240 литри дезинфекциони средства за раце;
  • 576 парчиња сапун за раце;
  • 108 парчиња од 0.5 литри течен сапун за дезинфекција;
  • 72 парчиња од 0.5  литри средство за чистење тоалети;
  • 96 парчиња од 1 литар шампон за капење;
  • 78 парчиња  од 1 литар средство за миење садови.
< врати се назад