мај 26, 2015

Почитувани

nepal _pomos

Силниот катастрофален земјотрес од 7,9 степени според Рихтеровата скала кој на 25 април 2015 година го погоди Непал предизвика големи материјални штети и човечки загуби.Според известувањата на Меѓународната федерација на Црвениот крст и Црвената полумесечина во Непал загинаа над 8.700 лица, а околу 1.7 милиони деца ја загубија сигурноста.

Црвениот крст на Република Македонија веднаш се приклучи кон прелиминарниот aпел објавен од страна на Меѓународната федерација на Црвениот крст и Црвената полумесечина за помош на настраданото население од катастрофалниот земјотрес во Непал.

Преку мобилните телефони T-mobile, One, VIP 070/075/077 143 400 и сметката на Фондот на солидарност собрани се вкупно 1.049.750 денари или 17.000 евра.

Собраните средства се уплатени на сметката на Меѓународната федерација на Црвениот крст и Црвената полумесечина за помош настраданото население во Непал на ден 22.05.2015 година.

Црвениот крст на РМ упатува голема благодарност до институциите, компаниите и граѓаните за вклученоста и поддршката на хуманитарната акција.

< врати се назад