септември 8, 2015

ПОДДРШКА НА МИГРАНТИТЕ КОИ ТРАЗИТИРААТ НИЗ МАКЕДОНИЈА

На 08.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 825 лица им беше укажана прва помош и беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 2980 шишиња вода за пиење , 88 пакети со хигиенски средства, 188 пакети со прехрамбени продукти, 19 пакети за бебиња и млеко за бебиња и 92 ќебиња.

migrant

< врати се назад