октомври 14, 2015

ПОМОШ И ПОДДРШКА И ЗА НАЈМАЛИТЕ

На граничниот премин кај Табановце пристигна мало бебе на возраст од само 5 дена со инфекција на увото и настинка. Бебето и неговите родители ги пречека Сандра Игњатовска доктор во мобилниот тим од Црвенот крст на Република Македонија. На бебето му беше укажна медицинска помош, и се грижеше за него медицинскиот тим додека мајката одмараше и се подготвуваа за следната дестинација. Црвениот крст се погрижи за пелени, цуцли, млеко, капки за уво и нос и се останато што им беше потребно. ‪#‎ProtectHumanity

sadfnm

< врати се назад