септември 13, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

Oд 10 – 13.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 4403 лица им беше укажана прва помош и беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 2560 шишиња вода за пиење, 107 пакети со хигиенски средства, 20 сетови за пpва помош, 484 пакети со прехрамбени продукти, 45 пакети за бебиња и млеко за бебиња и 663 ќебињa.

DSC_0081

< врати се назад