септември 9, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

На 09.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 1008 лица им беше укажана прва помош и беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 2160 шишиња вода за пиење, 45 пакети со хигиенски средства, 127 пакети со прехрамбени продукти, 20 пакети за бебиња и млеко за бебиња и 16 ќебињa.

migs

< врати се назад