ноември 12, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНTИТЕ

11.11.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 914 лица им беше укажана прва помош и беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 2260 шишиња вода за пиење, 253 пакети со прехрамбени, 200 сендвичи донација од Прокредит банка, 15 пакети со хигиенски средства, 13 пелени за бебиња, 18 бебешки сетови, 67 кутии со бисквити, 7 кутии млеко за бебиња, 96 парчиња чоколадно млеко, 6 парчиња влажни марамици, 6 пара чорапи,715 ќебињa и 4 лица се транспортирани до болница.

< врати се назад