септември 30, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

На 29.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 938 лица им беше укажана медицинска интервенција а исто така беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 4266 шишиња вода за пиење, 60 пакети со хигиенски средства, 650 пакети со прехрамбени продукти, 3 кутии со биксвити, 9 пакети со пелени за бебиња, 13 сета за прва помош 337 ќебиња и 3 лица се транспортирани до болница.

za na web bebe

< врати се назад