октомври 1, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

На 30.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 812 лица им беше укажана медицинска интервенција а исто така беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 2872 шишиња вода за пиење, 41 пакети со хигиенски средства, 590 пакети со прехрамбени продукти,100 кутии со биксвити, 29 пакети со пелени за бебиња, 14 сета за прва помош, 25 сетови за бебиња, 238 ќебиња и 3 лица се транспортирани до болница.

invalid2

< врати се назад