ноември 16, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНTИТЕ

Од 13-15.11.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 2415 лица им беше укажана прва помош и беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 3860 шишиња вода за пиење, 483 пакети со прехрамбени, 43 пакети со хигиенски средства, 101 пелени за деца, 55 бебешки пакети, 25 кутии со бисквити, 8 кутии млеко за бебиња, 22 шишиња за бебе, 418 парчиња чоколадно млеко, 57 парчиња влажни марамици, 150 пара чорапи,7 вреќи за спиење, 704 ќебињa и 23 лица се транспортирани.

< врати се назад