ноември 17, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНTИТЕ

На 16.11.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 901 лица им беше укажана прва помош и беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 1056 шишиња вода за пиење, 288 пакети со прехрамбени, енергетска храна, 27 пакети со хигиенски средства, 11 пелени за деца, 21 кутии со бисквити, 4 кутии млеко за бебиња, 148 парчиња чоколадно млеко, 24 пара чорапи, 384 ќебињa и 13 лица се транспортирани.

< врати се назад